Από το 1962 ο αείμνηστος Χρήστος Kρητικός νιώθοντας αγάπη για την κομμωτική, άνοιξε το πρώτο κομμωτήριο ''Κουρος'' (ανδρικό - γυναίκειο- παιδικό). Το 1993 ένωσε τις δυνάμεις του με την Αγλαΐα Μπαλάσκα και την Ειρήνη Γυμνοπούλου δημιουργώντας μια εταιρία.
Σήμερα μαζί με το έμπειρο προσωπικό, σας περιμένουν στους 3 επαγγελματικούς χώρους για να σας προτείνουν ιδέες που ταιριάζουν στην προσωπικότητα σας. Οι 3 χώροι βρίσκονται:

1. Αλκαμένους και Αγ. Μελετίου 134
2 .Αχαρνές-Μενίδι Αριστοτέλους 283 από το 2001
3 .Λ. Λιοσίων 153-157 από το 2007

Όσο για το μέλλον υπάρχει μια νέα γενιά με νέα οράματα και ιδέες για πολυχώρους. Αρωγός στην προσπάθεια μας είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων με ενημέρωση και παρακολούθηση σεμιναρίων ενώ η εξυπηρέτηση και τα προϊόντα δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ομορφιά έκτος από τα μαλλιά σημαίνει και μια ολοκληρωμένη παρουσία...

 

Εικόνες για το κατάστημα "Αριστοτέλους"

kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous   kouroshair.gr - Aristotelous

 

Εικόνες για το κατάστημα "Αττική"

kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki   kouroshair.gr - Attiki

 

Εικόνες για το κατάστημα "Αγίου Μελετίου"

kouroshair.gr - Agiou Meletiou   kouroshair.gr - Agiou Meletiou   kouroshair.gr - Agiou Meletiou   kouroshair.gr - Agiou Meletiou   kouroshair.gr - Agiou Meletiou   kouroshair.gr - Agiou Meletiou   kouroshair.gr - Agiou Meletiou   kouroshair.gr - Agiou Meletiou   kouroshair.gr - Agiou Meletiou

Η Ιστορία του Κούρου

O Κούρος βρέθηκε το 1846 κοντά στην Κόρινθο εκεί που ήταν η νεκρόπολη της παλαιάς Τενέας και από το 1854 εκτίθεται στην Γλυπτοθήκη του Μονάχου ενώ αντίγραφό του βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βασιλείας.
Ο Κούρος είναι κατασκευασμένος από μάρμαρο της Πάρου. Το άγαλμα ονομάζεται επίσης Απόλλων της Τενέας. Ο Κούρος παριστάνει ένα νεανία  στην αρχέγονη μορφή του θεού Απόλλωνα, όπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα για την αναπαράσταση των ηρώων. Γι’ αυτό και ο νεανίας δεν φέρει καμία ενδυμασία, έχοντας το αθλητικό σώμα του γυμνό, όπως ταίριαζε μόνο στους ήρωες.

Αν και η όλη σύνθεση του έργου βασίζεται στην Αιγυπτιακή τέχνη, υπάρχουν βασικές ανακαινίσεις που κάνουν το έργο αυτό να ξεχωρίζει. Η γύμνια του σώματος, η ζωντάνια της στάσης και η εκφραστικότητα του σώματος είναι γνήσια ελληνικά χαρακτηριστικά, άγνωστα στην μέχρι τότε Αιγυπτιακή τέχνη. Το αμυδρό χαμόγελο του προσώπου είναι ο πρώιμος οιωνός της γλυπτικής τέχνης που έμελλε να ανθίσει στην Ελλάδα τους επόμενους αιώνες. Οι αναλογίες του σώματος και η πλαστικότητα των μυών βρίσκονται μεν στο στάδιο της εξέλιξης, αλλά παρουσιάζουν μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι συναντάμε στα έργα της μέχρι τότε Αιγυπτιακής τέχνης.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εξέλιξης των Κούρων είναι εδώ το γεγονός, ότι το κενό μεταξύ των πηχών και του κορμού έχει μεγαλώσει, ενώ τα χέρια είναι σχεδόν απελευθερωμένα, αν και ακόμα πολύ κοντά στους μηρούς και συνδεδεμένα με μικρές γέφυρες. Το άγαλμα πρέπει να κατασκευάστηκε στα μέσα του έκτου αιώνα π.Χ., και προφανώς φέρει την υπογραφή κάποιου μαθητή, ή των ίδιων των εξεχόντων γλυπτών Δίποινου και Σκύλη που είχαν το εργαστήριό τους στην περιοχή της Τενέας, κάπου στις Κλεωνές, στο Άργος, στην Κόρινθο ή στην Σικυώνα.